Invisalign®

Liever een onzichtbare beugel? In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het mogelijk een doorzichtige beugel te dragen. De Invisalign® methode maakt dit mogelijk. Wij werken volgens deze methode en kunnen deze beugel voor je aanmeten. Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet.  

A-merk

Waarom invisalign®? Al meer dan 14 jaar wordt deze beugel toegepast. Dit van origine Amerikaanse concept is een prettige mogelijkheid om je tanden recht te zetten. De naam invisalign® is een samentrekking van “invisable” en “align”, wat oplijnen betekent. De naam wordt ook wel eens per abuis invisaline genoemd, omdat je het hetzelfde uitspreekt. Er zijn al 4,5 miljoen mensen je voor gegaan met deze doorzichtige beugel. Invisalign is marktleider betreffende dit type beugel. Een absoluut A-merk.

Stappenplan invisalign®

1. Eerste consult

Tijdens het eerste gesprek wordt met jou gesproken over jouw wensen en wat de mogelijkheden zijn. We leggen uit wat exact de bedoeling is en we bekijken samen of de invisalign® beugel iets voor jou is.

2. Het behandelplan

De afdrukken worden gedigitaliseerd en van jouw gebit wordt een 3d-simulatie gemaakt. Er komt een eerste voorstel van invisalign®. Dit plan kan de tandarts zo nodig nog aanpassen tot hij tevreden is. Ook zal de casus besproken worden met een orthodontist van invisalign®. In de simulatie zie je de tanden en kiezen bewegen. Zo zie je hoe jouw lach aan het einde van het behandelplan kan worden. Ook wordt er aangegeven waar de witte blokjes geplakt worden voor extra houvast voor de beugel. Deze witte vullingen zijn in de simulatie in het rood aangegeven. Ook wordt er eventueel gesliced. Dit is het smaller maken van de tanden en kiezen door een klein beetje glazuur weg te vijlen. Dit gebeurt maximaal 0,25 mm per tand (0,5mm voor een tussenruimte van 2 tanden). Het totale glazuur is ongeveer 2 mm dik. Ook wordt er aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Elk bitje draag je maximaal 2 weken, dus daarmee kan je gelijk uitrekenen hoe lang je ongeveer bezig bent met de beugel.

3. Op maat gemaakte Aligners

Zodra je in overleg met ons besluit het behandeltraject in te gaan worden de bitjes voor jou op maat gemaakt.  Er worden foto’s en afdrukken gemaakt en opgestuurd naar invisalign. De doorzichtige bitjes worden ook wel Aligners genoemd. Om de 2 weken wissel je ban bitje en ga je verder met de volgende stap. Je krijgt een paar bitjes mee na elke controle. Voor een volledige behandeling zijn er zo’n 18-36 Aligners nodig. Dit komt meestal neer op een behandeling van ongeveer 9 tot 18 maanden.

4. De behandeling

Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat je de bitjes de hele dag draagt. Alleen met eten, drinken en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal je elke keer voelen dat het bitje de tanden de juiste richting op drukt.

5. Eindfase

Na het verplaatsen van de tanden en kiezen zal de eindstand nog gestabiliseerd worden. Daarna zal er een spalk geplaatst worden. En draag je 1 a 2 dagen per week ’s nachts de retainer (nachtbeugel) De behandeling is nu afgerond.

 

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

Vind een praktijk

Het netwerk van Mondzorggilde blijft groeien. Vind een praktijk bij u in de buurt. 

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

© 2021 Mondzorggilde Nederland. All rights reserved. Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring