Eerste Bezoek

Eerste bezoek als nieuwe patiënt

Doel

Het doel van de intake afspraak is het begin van een vertrouwensband tussen u en uw tandarts. In dit gesprek worden uw wensen, eventuele problemen op tandheelkundig gebied en uw actuele gebitssituatie in kaart gebracht en, indien nodig, een behandelplan opgesteld.

Intake

Een intake verloopt inhoudelijk als volgt: als eerste wordt u gevraagd een medische anamneselijst in te vullen. Deze lijst bevat vragen over uw algehele gezondheid. De tandarts zal deze lijst samen met u doornemen. Er zal tijdens het eerste bezoek worden gevraagd naar uw wensen, klachten en uw eigen indruk van uw gebit. Ook uw tandheelkundige voorgeschiedenis komt aan bod. Na het mondonderzoek zullen twee digitale röntgenfoto’s worden gemaakt van de linker- en rechterkant van uw tandboog, de zogenaamde bitewing foto’s. Indien u foto’s van uw oude tandarts heeft of naar ons heeft laten opsturen die minder dan twee jaar oud zijn, kunnen deze ook gebruikt worden. Vervolgens wordt indien nodig een OPT (een overzichtsfoto) gemaakt waarop alle tanden, wortels, de kaak en de kaakgewrichten staan. Ook deze foto bespreekt de tandarts met u.

Op grond van alle verzamelde gegevens stelt de tandarts een diagnose en maakt met u, indien nodig, een behandelplan. Als het behandelplan uitgebreid is, wordt er soms een nieuwe afspraak gemaakt om dit met u te bespreken en eventuele andere opties door te nemen. Er zal een kostenbegroting worden meegegeven of worden toegestuurd als de vervolg behandelplannen boven de € 250,- uitkomen. Omdat veel tandartsen van MZGN een specialisme hebben, zal de tandarts tijdens de intake bepalen bij welke tandarts/specialist binnen onze praktijk u het beste behandeld kunt worden.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat een eerste bezoek inclusief röntgenfoto’s ongeveer € 55,- tot € 140,- per persoon kost. Famed, ons factoring kantoor, zorgt voor de facturatie en u of uw verzekering zal via hen de factuur ontvangen. Doorgaans worden de codes, gedeclareerd tijdens de intake afspraak, vergoed door uw verzekering als u een tandartsverzekering heeft, maar wij raden u altijd aan dit eerst te controleren bij uw zorgverzekeraar. De codes die wij u in rekening brengen zijn mogelijk: C11 of C28 (afhankelijk van gecompliceerdheid van problematiek/tijd) 2 x X10 en eventueel een X21. Iedere verzekering heeft weer haar eigen voorwaarden en vergoedingssystemen.

Als richtlijn houden wij eens in de 2 jaar aan als periode om nieuwe bitewing foto’s te maken, om zo de conditie van uw gebit optimaal in de gaten te kunnen houden.

Over MZGN

MZGN komt voort uit een uitvoerige analyse van de trends in de mondzorg in Nederland. In 2017 is MZGN gestart met het opnieuw vormgeven van de mondzorg in Nederland. We streven ernaar een kwaliteitslabel te zijn voor zowel mondzorger als cliënt.