Informatie voor patiënten

Algemene informatie

De belangrijkste informatie vindt u op deze pagina. Informatie over een veilig bezoek aan de tandarts in Coronatijd vindt u op deze pagina.

Behandelingen

Facings

Niet iedereen zijn gebit ziet er even fraai uit, facings (ook wel veneers) kunnen daar een oplossing voor bieden. Scheve tanden, verkleurde tanden, een afgebroken hoekje. Met facings is dat goed op te lossen. Facings zijn een laagje van tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het op de tand, hiermee wordt de vorm, kleur of textuur van een tand veranderd. Ook kunt u hiermee een spleetje opvullen, een afgebroken hoekje repareren, verkleurde en gele tanden wit maken en scheve tanden recht laten lijken.

Invisalign® (Den Haag en Amsterdam)

Liever een onzichtbare beugel? In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het mogelijk een doorzichtige beugel te dragen. De Invisalign® methode maakt dit mogelijk. Wij werken volgens deze methode en kunnen deze beugel voor je aanmeten. Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet.

Cerec – een kroon en/of brug binnen één dag

Cerec – moderne techniek voor kronen en bruggen

In onze praktijk wordt voor het maken van kronen gewerkt met het geavanceerde Cerec connect systeem. Cerec connect is een methode waarbij met behulp van computertechniek porseleinen restauraties worden vervaardigd. De tandarts zal per situatie beslissen of hij de kroon geheel zelf zal maken of dat hij gebruik maakt van een tandtechnisch laboratorium. In beide gevallen is het “happen” niet meer nodig.

Inlays en Onlays

Wanneer je last hebt van een gaatje in je tand of kies dan is een vulling vaak de oplossing. Bij een klein gaatje is dit dan ook geen enkel probleem maar bij grotere gaatjes is een inlay of een onlay een betere oplossing. Met een groter gaatje is de kans namelijk aanwezig dat de vulling er weer uitvalt. Bij inlays en onlays heb je dit probleem niet.

Digital Smile Design

Met de nieuwste techniek ‘Digital Smile Design’ kunt u zien en ervaren wat de mogelijkheden zijn om voor u de perfecte smile te creëren. Alle bewegingen van de mond en de effecten van spraak evenals aanpassingen in bijvoorbeeld kleur, vorm of stand kunnen in beeld gebracht worden alvorens u deze definitieve beslissing maakt.

Gezond vulmateriaal van Saremco

Nieuwe vullingen die wij leggen zijn van de hoogste kwaliteit bestaand uit een composiet en adhesief met extreem lage krimpspanning. Door lage krimpspanning vindt er weinig tot geen lekkage plaats waardoor de vulling veel langer meegaat dan een normale composiet vulling. Het Zwitserse Saremco produceert als enige op de markt composieten, primers en bondings die vrij zijn van co-monomeer, en daarom een gezond alternatief. Saremco ELS (extra low shrinkage) heeft een extreem lage krimpspanning en volumekrimp (ACTA, 2014), en bevat dus geen schadelijke HEMA, TEGDMA en vrije Bisphenol-A (BPA)! Verder biedt Saremco composiet u een breed en volledig kleurenpalet voor optimaal esthetische resultaten.

Mondzorggilde Nederland patiënt informatie

Vind een praktijk

Vind een praktijk

Met onze praktijken door heel Nederland, zit er altijd een van onze praktijken bij u in de buurt. 

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

© 2020 Mondzorggilde Nederland. All rights reserved. Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring