Kroon en brugwerk

De kroon

Het zichtbare deel van een tand of kies heet een kroon. Bij beschadiging van de kroon kunnen wij deze vervangen door een kunstkroon van metaal en/of porselein. Of als een tand of kies zo zwak is geworden na een wortelkanaalbehandeling dat hij beter veiliggesteld kan worden doormiddel van een kroon. Daardoor kan deze niet afbreken op een zodanige manier dat hij niet meer behouden kan blijven. We plaatsen een kroon als het vullen van de tand of kies geen optie meer is.

De brug

Een brug kan nodig zijn als er in het verleden tanden of kiezen zijn getrokken en daardoor deze ontstane ruimte opgevuld kan worden op het moment dat de tanden en kiezen ernaast een kroon nodig hebben. Mochten de ‘buurtanden’ en kiezen in tact zijn dan kan de ontstane ruimte na het trekken van een tand of kies, in de meeste gevallen, opgevuld worden doormiddel van het plaatsen van een implantaat. 

Behandeling

Bij het plaatsen van kronen en bruggen hebben wij vanzelfsprekend oog voor het esthetische effect van de behandeling. Overigens plaatsen wij een tijdelijke kroon vóór plaatsing van de definitieve op maat gemaakte kroon en of brug. Het maken van de definitieve kroon of brug voor uw gebit is maatwerk en gebeurt in een tandtechnisch laboratorium.
Deze behandeling vraagt twee tot drie bezoeken.

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

Vind een praktijk

Het netwerk van Mondzorggilde blijft groeien. Vind een praktijk bij u in de buurt. 

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

© 2021 Mondzorggilde Nederland. All rights reserved. Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring