Vullingen

Gaatjes (cariës)

Gaatjes (cariës) is het meest voorkomende mondprobleem ter wereld. De grootste veroorzakers van gaatjes in tanden en kiezen zijn onze eet- en drinkgewoontes. Suikers en zuren (zoals fruitsappen en frisdranken) plegen voortdurend een aanslag op het gebit. Ook draagt een slechte mondhygiëne bij aan de komst van gaatjes. Gaatjes ontstaan vooral op plaatsen waar veel bacteriën zitten, bijvoorbeeld in groeven van kiezen, tussen de tanden en kiezen en langs het tandvlees.

Behandeling

Wij vullen als het nodig is de aangetaste of afgebroken tand of kies op met een vulling bestaande uit wit composiet. Voor het aanbrengen van de vulling slijpen wij het aangetaste deel weg en brengen wij een onderlaag aan om de zenuw te beschermen. Het oppervlakte van de vulling werken wij zorgvuldig af, zodat de tand en of kies weer vertrouwd aanvoelt.

Gezond vulmateriaal van Saremco

Alle nieuwe vullingen die wij plaatsen zijn van de hoogste kwaliteit bestaand uit een composiet en adhesief met extreem lage krimpspanning. Door lage krimpspanning vindt er weinig tot geen lekkage plaats waardoor de vulling veel langer meegaat dan een normale composiet vulling. 

Het Zwitserse Saremco produceert als enige op de markt composieten, primers en bondings die vrij zijn van co-monomeer, en daarom een gezond alternatief. Saremco ELS (extra low shrinkage) heeft een extreem lage krimpspanning en volumekrimp (ACTA, 2014), en bevat dus geen schadelijke HEMA, TEGDMA en vrije Bisphenol-A (BPA)! Verder biedt Saremco composiet u een breed en volledig kleurenpalet voor optimaal esthetische resultaten.

 

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

Vind een praktijk

Het netwerk van Mondzorggilde blijft groeien. Vind een praktijk bij u in de buurt. 

Contactgegevens

Mondzorggilde Nederland
Savannahweg 69
3542 AW Utrecht

Telefoon 030 78 20 100

Stuur ons een e-mail

© 2021 Mondzorggilde Nederland. All rights reserved. Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring